72 22 70 80 kontakt@vendemus.dk

BtB-medier

BtB-medier

BtB eller B2B er et akronym for business to business-udgivelser, hvori virksomheder taler til andre virksomheder. Det kan være et fagblad indenfor restaurationsbranchen, hvori alle, der henvender sig til denne branche skriver og annoncerer, f.eks. dem, der sælger køkkenudstyr, service, duge, ordrecomputere eller tjener- og kokkeuddannelser. Det kan også være private eller offentlige organisationer, f.eks. en arbejdsgiverforening, der udgiver et medlemsmagasin. Annoncørerne i disse magasiner er dem, der har produkter eller services til andre virksomheder.

Markedsføring i BtB-branchen er anderledes end i BtC. Det kræver for det første en langt mere solid positionering hos kunderne. Oftest er det en ansat i en virksomhed, der skal købe ind til virksomheden, og derfor foregår indkøbene almindeligvis med større forsigtighed og mere brand-opmærksomhed end hos privatkunder. Det handler altså mest om relation.

BtB-marketing er derfor oftest opbygget gennem solid positionering. Det meste salg i branchen opstår gennem genkendelse. De sikre valg. Hvor individuelle forbrugere er langt mere tilbøjelige til at prøve noget nyt af og teste produkter, så går virksomhederne som oftest efter det, de kender.

Den eneste vej til indkøberens hjerte (og hjerne) er gennem solid positionering af dit brand. Positioneringen opbygges gennem vedvarende annoncering, testimonials, advertorials og om muligt artikler, der fører til thought leadership indenfor din branche. Hvad ved du om industrikøkkener, om historien, om den bedste funktionalitet, om de bedste materialer, hvad der er vigtigt i sådan et køkken – i en restaurant i forhold til en kantine – i et mindre cafekøkken i forhold til de store industrier – gør dig bemærket med din viden.

For at kunne gennemføre en succesfuld brandingkampagne er det vigtigt, at man gør sig klart, hvem målgruppen er, hvad der influerer dem og hvor de i forvejen bruger deres budgetter. Når du har de rigtige budskaber, så målret dem den gruppe og bliv ved!

I BtB tænkes der i risiko og budget. Der må ikke være tab, og det må ikke være spildt. Sørg for, at indkøberne som forbrugere føler sig tillidsfulde og trygge ved dig og dit produkt eller din service. Som med den meste anden marketing i vores tid, er det vigtigt at skabe relation og være menneskelig. Det er ikke længere smart at være ”højt på strå” eller virke nedladende og bedrevidende. Du og dit budskab skal udstråle positivitet, overskud, viden, tillid og kreativitet.