72 22 70 80 kontakt@vendemus.dk

BtC-medier

BtC-medier

BtC eller B2C er et akronym for business to consumer-udgivelser, hvori virksomheder taler til de private forbrugere. Det kan være livsstilsmagasiner, hobbymagasiner, rejsemagasiner eller lignende, der henvender sig til private mennesker – både på og udenfor deres arbejde. Herunder er de velkendte kvindemagasiner, magasiner om babyer, hunde, videnskab, historie, børneblade og lignende samt aviserne.

Annoncørerne i disse magasiner er dem, der har produkter eller services til de forskellige segmenter, altså kvinder, børn, hundeejere, antiksamlere, vandreglade mennesker eller andet.

Som i andre former for marketing handler det i B2C om at identificere sine kunder. Når det er gjort, vægter BtC-marketing at maksimere værdien af relationen til kunderne. BtC er som regel et stort og bredt marked, og der kan her slås på de hurtige og emotionelt baserede køb, der tit og ofte handler om pris, lyst og status.

Hvor positionering og kendskabsgrad er ekstremt vigtigt i BtB, handler BtC meget om loyalitet. Et andet produkt kan være ligeså kendt og godt, men kunden holder sig loyal, fordi han eller hun en gang har bekendt sig til sit brand og gjort det til en del af sin identitet.
Og det er netop her, at man kan satse stort i BtC. Identitet sælger – og der er, som de fleste ved, et kæmpe marked for mærkevarer. Er man først lykkedes med at markedsføre sit brand som noget positivt i forhold til en bestemt identitetsfølelse, har man et solidt og loyalt marked, der er let tilgængeligt.

Man kan herefter benytte strategier som nyhedsbreve, kundeprogrammer med bonus- og pointkort og lignende til at belønne loyalitet og sikre, at kunderne forbliver tro.
Nu ligger kunsten i at følge med i kundernes udvikling, smag og lyst, så man ikke går af mode. Her kan du benytte spørgeskemaer (surveys) og kampagner, der kan afdække, hvad der rører sig, og hvad der skal tilbydes.

Det er oftest sådan, at de private kunder godt kan lide at føle sig involverede og gerne giver deres mening og idéer til videreudvikling. Blot skal man som virksomhed sørge for at adskille surveys og salg. Følger man en survey op med et forsøg på at skabe mersalg, ødelægger det kundens tillid.
Dyrk de sociale medier, værdsæt dine kunder, plej de positive referencer og lad det være berigende og meningsfuldt at være din kunde. Det giver den største bonus på bundlinjen. Sørg samtidigt for at behandle klager pænt og positivt, især når de er afgivet online. Et roligt, professionelt svar med evt. rimelig kompensation giver de potentielle kunder et endnu bedre indtryk af dig og din virksomhed.