72 22 70 80 kontakt@vendemus.dk

Printmedier

Printmedier

Printmedier er, som ordet i sig selv afslører, printede medier. Det er aviser, magasiner, dagblade, ugeblade, brochurer, flyers og lignende. Oftest har printmedierne en mere dybdegående og seriøs redaktionel kvalitet, da det ikke handler om de hurtige nyheder, men om baggrundsstof og analyser.
Printmedier er mange gange blevet spået deres endeligt, men efter mange år med digitale versioner lever de stadig i bedste velgående. Der er flere grunde til, at printmedierne er overlevet; en af dem er, at de har en gemmeværdi, som de flygtige onlinemedier ikke kan leve op til.
Vores verden har ændret sig hurtigt og drastisk. Vi har vænnet os til, at tingene skal komme hurtigt til os, hvad end det er varer eller information, og vi skal kunne ordne alting, mens vi er på farten.
Det at sætte sig ned med et printmedie midt i alt dette har nu fået en anden og langt mere værdifuld mening. Printmediet er pause, fordybelse, en dyb indånding midt i ræset.

Det, der udgives på print nu, skal tilpasses ovenstående. Det skal have en vis kvalitet, have en værdi, der gør, at man køber det og gemmer det, bruger den tid, det tager at sætte sig og læse det grundigt. Nyhederne og al anden information kan altid findes online – man betaler for den værdi, det er, at holde printet i hånden.

Der er sket meget siden Gutenberg, og printmediernes historie har udviklet sig eksplosivt siden det blev almindeligt med digitale medier. Det betyder, at annonceringen i printmedier også har ændret sig meget. Først og fremmest er frekvensen faldet, som antallet af printmedier også er faldet, men det, der er tilbage, er solidt.

Annoncering i printmedier handler først og fremmest om association. Som virksomhed associerer du dig med det medie, som du annoncerer i – selvfølgelig på målgruppedistribution, eksempelvis med tandlægestole målrettet tandlæger, men også på kvalitet og gemmeværdi. Du udvælger det medie, som du har mest tillid til, finder mest interessant, læseværdigt og af bedst kvalitet.

Før den digitale alder var det mere almindeligt at annoncere til det største publikum, og der blev kigget mindre efter, hvilket publikum det var. Det var antallet mere end segmentet. Det har ændret sig meget, da internettet jo giver ekstreme antal, men knap så meget relevans.

Og relevans skal det have! Det skal være relevant for læseren, for målgruppen og for annoncøren. Der skal skabes en mindeværdig genkendelse, en branding, i læseren. Det skal helst gøres så godt, at læseren, efter endt læsning af printmediet, husker produktet eller virksomheden og søger mere information online og forhåbentlig ender med et salg.